Coolworld helpt Worldwide Flight Services met internationaal koeltransport

Worldwide Flight Services (WFS) is wereldwijd verantwoordelijk voor de overslag van producten tussen vluchten of tussen vlucht en vrachtverkeer. In locaties zoals Amsterdam, Frankfurt en Brussel beschikken de loodsen van WFS over de betrouwbare koelcapaciteit van Coolworld.

World Flight Services verwerkt jaarlijks meer dan 3,5 miljoen ton aan vrachtgoederen. De organisatie telt 14.000 werknemers en de loodsen zijn verspreid over 110 verschillende locaties in Noord-Amerika, Europa, Azië en het Caribisch gebied. Voor de stationaire koelinstallaties en gekoeld transport rekent WFS op de deskundigheid van Coolworld.

WFS huurt twee 100-kuub cellen van Coolworld, één van deze cellen staat in Schiphol en één in Frankfurt. De koelcellen worden gebruikt voor de overslag van de meest uiteenlopende producten, variërend van voedingsmiddelen tot en met bloemen. Op warme dagen wordt de koelopslag zelfs gebruikt om dozen met levende hommels te koelen.

Voor de loodsen in Schiphol en Frankfurt is een langlopend huurcontract met Coolworld afgesloten. Hierbij zorgt Coolworld voor plaatsing, controle, onderhoud en eventueel reparatie van de cellen. Via deze huurconstructie heeft WFS geen omkijken naar de koelcellen.

Bij Coolworld betekent verhuren meer dan het leveren van de industriële koeltechniek. Standaard kunt u rekenen op deskundig koeltechnisch advies, een flexibele aanpak en een oplossingsgerichte levering. Na ingebruikname van de tijdelijke koeling kunt u op elk moment een beroep doen op Coolworld.

Voor meer projectreferenties kunt u terecht op de website.

Advertisements
%d bloggers like this: